Leif Martinussen

Device

”Jeg har komponeret fra mit 12 -13 år, kunne ligesom ikke lade være med at finde på noget selv. I mit barndomshjem hang der et maleri over klaveret, der forestillede ”De 3 vise mænd med stjernen over Bethlehem”. Dette maleri talte stærkt til mig og har altid været i min bevidsthed og givet et varigt sanseindtryk. Måske blev dette sanseindtryk, uden at jeg selv vidste af det, en indirekte årsag til at jeg her fandt min vej ind i musikken og at den blev min levevej”.
- Sådan udtaler komponisten Leif Martinussen.

Det kompositoriske univers indeholder både nordisk og fransk inspiration (E. Grieg, Carl Nielsen, Vagn Holmboe, M. Duruflé og O. Messiaen) med den tilføjelse, at det musiske udtryk ofte har det lyriske element i sig, dog modificeret i tekstlige dramatiske afsnit.

Værklisten indeholder mange genrer: klaver-, orgel-, orkester-, kor- og vokalværker samt en del liturgisk musik.

Leif Martinussen har været involveret i såvel dansk som internationalt musikliv, organisatorisk og som dommer i konkurrencer i Tjekkiet og Italien.
Han har fra 1970 været ansat som organist og kantor i Allehelgens kirke på Amager og kunne der den 1. januar 2010 fejre sit 40 års jubilæum.


· Leif Martinussen på Komponistforeningens hjemmeside
· Læs meget mere om Leif Martinussen på leifmartinussen.dk