Jesper Madsen

Device

Jesper Madsen (3. august 1957 i Oksbøl – 9. juli 1999) var en dansk organist og komponist.

Jesper Madsen blev uddannet som organist ved Vestjysk Musikkonservatorium, hvor han tog kirkemusikalsk diplomeksamen i 1982. Straks herefter blev han ansat ved Klosterkirken i Nykøbing Falster, hvor han var organist frem til 1997. De sidste to år af sit liv var han ansat som organist ved Vor Frelsers kirke i Esbjerg.

Jesper Madsen var en stor prisbelønnet orgelspiller, der havde en omfattende karriere som orgelsolist i både ind- og udland. Han medvirkede således også i adskillige optagelser til radio og tv. I 1986 vandt han Odense Internationale Orgelkonkurrence, og han var prisvinder ved den fjerde internationale Albert Schweizer-Orgelfestival i Deventer. Hans karriere omfattede også pædagogisk virksomhed, idet han var lærer ved Det Fynske Musikkonservatorium (1985-91), ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium (1989-94) og ved Vestjysk Musikkonservatorium (1997-99).

Fra 1994 og frem til sin død var han fast gæstelærer ved Franz Liszt-Akademiet i Budapest. Som komponist har han efterladt en række værker for orgel og kor.

I 1999 vandt han med værket Perikope førsteprisen i Folkekirkens Ungdomskors konkurrence om et værk for børne-/ungdomskor.
(Fra Wikipedia)