21. søndag efter trinitatis (I)

Dagens tekster:

Lektien 2.Kong.5,1-5.9-15 beretter om helbredelsen af den spedalske syriske hærfører Naaman ved profeten Elisa. Helbredelsen fører ham til at tro på Israels Gud.

Alternativ lektie Ez.18,1-4 er et profetisk ord, der gør op med ordsproget om, at fædrenes gerninger nedarves på sønnerne. Enhver skal stå til ansvar for sine egne handlinger.

Epistlen Ef.6,10-17 opfordrer til at tage troen på sig, som en rustning og et skjold, og lade sandhed og retfærdighed lede menigheden afsted med fredens evangelium på trods af alt ondt.

Evangeliet Johannes 4,46-53 beretter om Jesu helbredelse af en kongelig embedsmands søn. På afstand bliver underet udført af Jesus – og faderen kommer til tro. Et ord er nok.

Et fælles tema for dagens tekster er Guddommelig helbredelse blot ved et ord. Og at underet fører til tro for dem, der oplever underet.

Udvalgte salmer til dagen:
8 Om alle mine lemmer
580 Jesus, dødens overvinder
675 Gud, vi er i gode hænder
633 Har hånd du lagt på Herrens plov
379 Der er en vej
653 I falmende blade, du kølige vind
60 Jesus, min drot
677 Nu glæd dig i Herren, mit hjerte

Orgelmusik til helligdagen

Den Guddommelige helbredelse, der er temaet for alle dagens tekster, kalder på taknemmelig og jublende musik. Det kunne f.eks. være Georg Philipp Telemanns livlige Fantasi i F-dur eller Girolamo Frescobaldis Balletto og Ciaccona. Fra det romantiske repertoire kunne man spille Alexandre Guilmants Marche. To orgelkoraler, der kunne passe til dagen, kunne være: Bjarne Hersbos ”Jesus min drot” og Lasse Toft Eriksens ”Om alle mine lemmer” (evt. bare sidste del "Bourrée).
Klik på linket for at høre musikken på YouTube.

 
 
 

Alle Tiders Orgelmusik   01-042

Kormusik til helligdagen
 

Merete Kuhlmann: Korbog 3  30 satser for 1-3 stemmer og orgel 02-031

 
 
 

Tag også et kig i vores oversigt over orgel- og kormusik til hele Trinitatistiden her:
Musikforslag til Trinitatistiden