2. påskedag (I)
Påskedags opstandelsesglæde fejres atter her på Anden påskedag, men dagen har alligevel sin egen nuance. Den rummer en større eftertænksomhed og en søgen efter at finde klarhed.
Lektien er Sl.22,22-32 en lovsang for Herrens indgriben.
Lektien Ap.Gern.10,34-41 er Peters prædiken om Jesu liv, død og opstandelse og hans beretning om, at han selv med de andre disciple var vidner til det, som skete.
Evangeliet Lukas 24,13-35 beretter om to disciples vandring til Emmaus, hvor de møder en ukendt, som de fortæller om Jesu liv og død. Den ukendte udlægger de gamle skrifter for dem, og ved bordet mens de spiser ser de, at den ukendte vandringsmand var den opstandne herre, som fulgtes med dem på vejen.
Udvalgte salmer til dagen:
249 Hvad er det at møde den opstandne mester
248 Med thomaskravet står vi her
241 Tag det sorte kors fra graven
245 Opstandne Herre, du vil gå
244 Hvor lifligt er det dog at gå
243 Luk øjne op, al kristenhed
Kirkesangbogen 921 Det lød som et suk
Opstandelsesglæden fortsætter denne dag og musikforslagene fra påskedag kan også benyttes her. Vil man spille påskemusik med lidt større eftertænksomhed kan forslag være: Eilert Lindorff-Larsens ”Som forårssolen morgenrød”, Bachs: Krist stod op af døde” eller Jesper Madsens ”Påskeblomst! hvad vil du her”, hvor blomsten bliver et symbol på det nye liv/opstandelsen.
Klik på linket for at høre musikken på YouTube.
Alle Tiders Orgelmusik 01-042